Christophe Hardiquest behoort tot de 100 beste chef-koks ter wereld. Een klinkende naam dus. In zijn restaurant Bon Bon te Sint-Pieters-Woluwe tilt hij traditionele Brusselse, Brabantse en Belgische gerechten op zijn eigenzinnige manier naar een hoger niveau. Christophes avant-gardekeuken heeft een unieke identiteit en brengt een ode aan lokale producten. En dat heeft hem 2 sterren in de Michelingids en 5 koksmutsen van Gault&Millau opgeleverd!
 
Door de uitdagingen van de COVID-19-crisis moesten heel wat restauranthouders creatief uit de hoek komen. Zo hebben Christophe Hardiquest en Rob de handen ineengeslagen om het zorgpersoneel te bedanken. Met de niet-verkochte verse producten van Rob bereidde de chef-kok elke dag gastronomische lunchdozen in zijn keuken. Deze dozen deelden we vervolgens uit in de Brusselse ziekenhuizen.
 
Daar stopte de samenwerking niet, want tijdens de lockdown streek Bon Bon neer bij Rob. Enkele weken lang bood Christophe Hardiquest 2 van zijn ‘Plats Signatures’ aan, exclusief in de traiteurafdeling van Rob.
Sinds juni staat Christophe Hardiquest weer in zijn eigen keuken. Maar omdat onze samenwerking zo geslaagd was, willen we nog een tijdje doorgaan. Christophe blijft dus exclusieve gerechten voor Rob creëren.
 
Zijn motto? Eenvoudige dingen naar waarde schatten door het werk van lokale ambachtslieden in de kijker te zetten en te kiezen voor seizoensproducten.
 
In onze traiteurafdeling vindt u heerlijke basisbereidingen waarmee u zelf een recept van Christophe Hardiquest uit uw kookpotten tovert.
Zet dus uw koksmuts op en volg het filmpje via de op het product gedrukte QR-code. Alle ingrediënten voor het volledige recept vindt u in onze winkel. Geeft u liever uw creativiteit de vrije loop? Gebruik dan enkel de basisbereiding om uw eigen gerechten nog lekkerder te maken!
 
Na de groene pesto met Siciliaanse pistachenoten die sommigen bij het begin van het schooljaar konden ontdekken, stelt hij ons nu een tartufata van Brusselse shiitake met gele wijn en gember voor. Perfect als begeleider bij wit vlees of vis.