Op 21 juli pakken wij Belgen groots uit! Geen betere gelegenheid om onze beste lokale specialiteiten in de kijker te zetten, op ons bord en in ons glas. Vier onze nationale feestdag met dit verrukkelijke viergangenmenu in de Belgische kleuren.

Aperitiefhapjes: lekkers van bij ons

Voordat we aan tafel gaan, genieten we eerst van een rijkelijk aperitief: dunne sneetjes gedroogde, heel licht gerookte ham 'Délice de la Sûre', die 20 maanden gerijpt is; kleine garnaal- of kaaskroketjes 'Selected by Rob'; plakjes witte pens uit Luik (met peterselie en marjolein) of uit Bastenaken (met dezelfde kruiden maar vaster van structuur), bereid door onze eigen charcutiers.

Past uitstekend bij: Belgische bubbels van Le Chant d'Éole, bijvoorbeeld de Brut Blanc de Blancs, een blend van chardonnay en pinot blanc, met verfijnde bubbels die aroma's van vers fruit en rijpe citrusvruchten prijsgeven. 

Voorgerecht: verrassende tomaat-garnaal

Sappige, zoete tomaat in combinatie met zilte garnalen uit onze Noordzee ... wie kan weerstaan aan deze zomerse lekkernij? Onze chef-kok Alain Bergen geeft dit klassieke voorgerecht een verrassende twist. Hiervoor gebruikt hij tomaten uit volle grond van Stéphane Longlune of kerstomaten van BIGH en ras-el-hanoutspecerijen van Comptoir des Épices. Heel simpel, heel lekker!

Het recept : Tomaat-garnaal met ras-el-hanout.

Past uitstekend bij: Gouttes d'O 2ème Cru van Château de Bousval, een chardonnay met een neus van perzik, peer en mirabel, met toetsen van bloemen en citrusvruchten.

Hoofdgerecht: rundstartaar met een zomerse toets

Mmm ... de bekende américain préparé! Lekker op een gewone boterham, maar zeker ook met frietjes en jawel, mayonaise! Wat dacht u van een fancy zomerse versie met Parthenaise rundvlees van de Belgische kwekers Christophe en Charles Toussaint, en een mengeling van zout en truffel-peper van Comptoir des Épices. De aardappelen komen van de Ferme Grammen in de provincie Luik, en smaken overheerlijk met de sausjes van het merk Brussels Ketjep, van hun klassieke Mayo tot hun nieuwste smaakmaker, de Andalose.

Het recept: Rundstartaar met zomertruffel.

Past uitstekend bij: Moneuse van Brasserie de Blaugies, een helder amberkleurig bier met een neus van gekonfijte abrikoos, specerijen en kardemom. In de fruitige moutsmaak proeft u toetsen van granen en citroen. 

Tussengerecht van kaas

We maken van een typisch Franse gewoonte een intens culinair genot met traditionele Belgische kazen. Op uw kaasplankje: Old Groendal 18 maanden, een brokkelige kaas van gepasteuriseerde koemelk, ook wel Parmezaanse kaas uit België genoemd; Petit Lathuy met een zachte textuur en witte schimmelkorst; geitenkaas van geitenboerderij Ozo, van Ferme du Gros Chêne of van Karditsel; en een lekkere milde Herve van Vieux Moulin. Overheerlijk met een flinke lepel Poiret à l'ancienne van Vergers et Ruchers Mosans.

Past uitstekend bij: Westmalle Extra, een van de oudste bieren van de brouwerij. Met een laag alcoholgehalte (4,8%) is deze goudblonde trappist rijk van smaak, fruitig en dorstlessend. 

Suikerwafel als dessert

Herinnert u zich de zoete geur van versgebakken wafels? Pure nostalgie, nietwaar? Bij Rob bereiden onze banketbakkers elke dag heerlijke, licht gekaramelliseerde Luikse wafels. Eet u ze het liefst 'natuur' of met Wépion-aardbeien en andere rode vruchten uit eigen streek? Of met een bolletje ijs van Maison Carette? Ze zijn ook lekker met de 'Crazy' smeerpasta van hazelnoot en pure chocolade van Frederic Blondeel. Wist u trouwens dat Frederic in 2019 bekroond is tot beste Brusselse chocolatier?

Past uitstekend bij: Identity, een Belgische single malt whisky van The Belgian Owl, met een neus van geroosterd eikenhout, boterkaramel en de typische fruitige toets van de distilleerderij. Het mondgevoel van deze single malt bevestigt zijn evenwichtige karakter. 

 


Onze teams staan de hele zomer tot uw dienst en laten u graag de allerbeste lokale seizoensproducten ontdekken.

Neem zeker een kijkje in onze winkel of onze e-shop!